Google+ Motivation og nyttige links til din træning : Operator's Lab

torsdag den 9. maj 2013

Motivation og nyttige links til din træning

Du er måske allerede godt igang med at forberede dig på optagelsesforløbet til Frømandskorpset, Jægerkorpset eller AKS, og din træning kører på skinner. Men er du mentalt forberedt? - prøv at se med her..


Navy SEALs indsættes af SWCC
Ansøgere til specialoperationsstyrkerne- FKP og JGK, eller AKS har vidt forskellige fysiske forudsætninger forud for deres forberedelser. Styrker og svagheder hos den enkelte kan variere meget og det afspejler sig i den fysiske træning.

Hvordan holder man "dampen oppe" under forberedelser der strækker sig over 6 - 12 måneder? Det er naturligvis også ret forskelligt, men min erfaring er, at det er motiverende at være nysgerrig - her kommer internettet til hjælp - og prøve forskellige ting af.

For nogle er det en hjælp at følge et stramt træningsprogram over nogle måneder, men hvis du har mod på det, så anbefaler jeg, at man stopper op undervejs og ændre kurs et par gange. Både så træningen ikke  bliver for ensidig, men også for, at du ikke kører surt i programmet. Selvom du måtte skifte træningsplan eller -tema, så bliver du stadig stærk.

Når jeg anbefaler at skifte kurs, er det fordi, at en ny kurs ofte giver nogle erfaringer og nye indtryk - helt gratis. Og dem kan du straks overfører i din træning.


Skab en film i dit hoved
Mentalt er det en god hjælp, at surfe rundt på nettet og læse nogle artikler, se nogle udsendelser/ Youtube mv. om det du træner frem til. Det er nemlig med til at styrke dig i troen på, at du er på rette vej og at du bare skal hænge i. 

Når du er afsted på orienteringsmarch og du går på ottende time, så tænk tilbage på en spændende udsendelse du har set, eller nogle flotte billeder. De fjerner tankerne fra dine ømme fødder eller trætte skuldre. Visualisere dig selv med ind i billederne eller udsendelserne - forestil dig, at du er med i filmen. Det er måske lidt svært, men bare lad tankerne få frit løb.

Inden du ser dig om, så er der gået en time mere, og du er næsten i mål fra orienteringsmarch. wupti ... du har nu mentalt trænet dig selv med denne lille øvelse.


Nyttige links
Det danske forsvar - FKP og JGK, er lidt sparsomme med inspiration til dine forberelser, og jeg kan da kun opfordre til, at de kigger lidt over skulderen hos "storebror" for US Navy SEAL er gået den helt modsatte vej. 

De har en rekrutteringshjemmeside hvor du finder stort set alle tænkelige informationer og anbefalinger til træning. Selv oplysninger og vejledninger til dine forældre, kæreste og venner, findes derinde.  Under billedet her finder du et link til deres website.



God træning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar